Wat is Velosafe®?

Velosafe is een fietsverzekering die meer dan 15jaar geleden door een Belgische makelaar ontworpen werd en op de markt gebracht. Sinds 2012 is Velosafe via internet direct onderschrijfbaar. Onze medewerkers beschikken over de know-how van dit product en zullen u met raad en daad bijstaan.

 

Ben ik verplicht een speciaal slot aan te kopen?

Neen, u moet uw fiets op slot zetten wanneer u deze onbewaakt achterlaat. Dit mag door middel van een degelijk slot.

 

Hoe vraag ik de fietsverzekering direct aan?

Uw fiets kan direct bij Velosafe verzekerd worden via de optie 'online onderschrijven'. Zodra de betaling uitgevoerd werd, krijgt u per mail een bevestiging. De eerstvolgende werkdag wordt u een certificaat verstuurd. Let op: bewaar uw factuur want deze zal opgevraagd worden bij schade!

 

Hoe zit het met een eigen risico?

Een eigen risico (franchise) is van toepassing . Deze bedraagt 10% op de nieuwwaarde van de fiets met een minimum t.b.v. € 50. (zie artikel 3 van de algemene voorwaarden) 


 

Hoe word ik bij schade vergoed?

Onze hoofdbekommernis is dat u na een diefstal of ongeval zo snel mogelijk opnieuw kunt genieten van uw fiets.  Zodra wij uw schadeaangifte ontvangen  nemen wij contact op met uw fietshandelaar en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een nieuwe of uw herstelde fiets bij hem kunt gaan afhalen. 

Wij vergoeden de schade nooit rechtstreeks aan u, maar vergoeden uw hersteller voor de opgelopen schade of de vervangfiets (zie art. 11 van de algemene voorwaarden).

 

Wat moet ik doen als mijn fiets wordt gestolen?

Bij diefstal dient u de schade te melden door middel van het daarvoor bestemde schadeformulier. Tevens dient aangifte te worden gedaan bij de politie. Het schadeformulier, proces verbaal en aankoopfactuur v/d fiets dient u over te maken aan Velosafe ® via de site . Wij behartigen uw aangifte persoonlijk en volgen uw dossier op in samenspraak met uw hersteller.

 

Kan ik Velosafe® via mijn makelaar onderschrijven?

U kan de polis rechtstreeks via deze site afsluiten en, indien uw verzekeringsmakelaar deel uitmaakt van ons netwerk, kan u deze aanvinken bij het onderschrijven van de polis. Dit laat uw makelaar toe om de polis en eventuele schade samen met u op te volgen.

 

 

Ik heb mijn fiets 6 maanden geleden aangeschaft. Kan ik Velosafe nog onderschrijven?

Neen,  wij verzekeren enkel nieuwe fietsen.